Sale and Lease Back

Onroerend goed in Amsterdam

Indien u overweegt uw bedrijf te beëindigen, of (een deel van) de waarde van uw pand wilt gebruiken voor expansie van uw bedrijf, kan een Sale & Lease Back-constructie de oplossing zijn voor u. In het geval van een dergelijke constructie verkoopt u uw pand aan een investeerder of belegger, om vervolgens het pand terug te huren. Smit Exploitatie BV heeft veel ervaring op het gebied van Sale & Lease Back en kan u hierbij zeker van dienst zijn.

In de volgende situaties kan Sale and Leaseback voor u interessant zijn:

 • U denkt erover uw bedrijf te beëindigen en de waarde van uw pand te gebruiken voor uw pensioenvoorziening.
 • U wilt uw bedrijf uitbreiden met gebruik van (een deel van) de waarde van uw pand.

De voordelen van Sale and Leaseback:

 • U heeft direct beschikking over de vrijgekomen liquide middelen:
  Bij Sale & Lease Back kunt u direct beschikken over de vrijgekomen liquide middelen. Handig, indien u uw vermogen wilt gebruiken voor bedrijfsexpansie of uw pensioenvoorziening.
 • U draagt niet langer de zorgen en lasten die horen bij het bezit van onroerend goed:
  Als eigenaar van een pand draagt u de zorgen en lasten over uw eigendom. Als u besluit uw pand te verhuren blijven deze zorgen en lasten bestaan. Daarnaast brengt verhuur risico’s, als leegstand en waardefluctuatie, met zich mee. In het geval van verkoop vermijdt u deze risico’s en draagt u de zorgen en lasten over op een ander. Op deze wijze kunt u zorgeloos genieten van uw pensioen, of u volledig richten op het ondernemerschap.
 • U kunt profiteren van de fiscale voordelen van Sale & Lease Back:
  In veel gevallen is het voor ondernemers niet interessant om eigenaar te zijn van een pand. U, als eigenaar, wordt door de fiscus niet gezien als belegger. Afschrijvingsregels voor onroerende zaken zijn in 2007 veranderd. Sindsdien mag u afschrijven tot de bodemwaarde, waar u voorheen nog onbeperkt fiscaal mocht afschrijven ongeacht de waardeontwikkeling van het onroerend goed.
  De bodemwaarde van uw pand kunt u op de volgende wijze bepalen:
  100% van de WOZ-waarde, in het geval van een beleggingspand.
  50% van de WOZ-waarde, in het geval dat het pand door uw onderneming zelf in gebruik is.
  Op deze manier bepaald de WOZ-taxatie van uw pand dus de fiscale afschrijving. Als de WOZ-waarde stijgt, kan het zo zijn dat u teveel afgeschreven heeft. U mag vervolgens pas weer gaan afschrijven als de WOZ-waarde hier ruimte voor biedt. Voor u als ondernemer kan het met deze nieuwe fiscale regels voor afschrijving interessant zijn om te overwegen uw onroerend goed aan te bieden voor Sale & Lease Back.

In het geval van Sale and Lease Back zal de prijs voor koop en huur bepaald worden op basis van een officieel taxatierapport. Bij verhuur wordt gebruik gemaakt van een officieel huurcontract.

Interesse in een Sale and Lease Back-oplossing van Smit Exploitatie BV? Neemt u contact met ons op voor de mogelijkheden.

Smit Exploitatie BV

Wij specialiseren ons in de aankoop van en belegging in kinderdagverblijven, winkelpanden, woningen en bedrijfspanden te Amsterdam en Rotterdam.

Ons aanbod

Geinteresseerd in ons aanbod?
kijk dan snel op onze pagina voor een overzicht van het vastgoed wat wij te bieden hebben.

Ons aanbod

Contact informatie

J.G.J. Smit Exploitatie BV
KvK 11027926

J.G.J. Smit
Telefoon 06 53 78 04 27
Email info@smitexploitatie.nl

Copyright © 2020 Smit Exploitatie - Realisatie en hosting door GraphicGenie